Stoc autoturisme 0264 438 121 office@inter-auto.ro

Hyundai Motorsport se afla pe podium dupa prima zi din Raliul Portugaliei

 

 

Hyundai Motorsport a incheiat cu doua echipaje in top trei prima zi din Raliul Portugaliei - etapa a patra din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Ott Tänak este lider la general cu un avantaj de sase secunde fata de echipajul aflat pe locul secund, iar Dani Sordo ocupa pozitia a treia.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost nevoiti sa abandoneze din cauza unor probleme intampinate pe traseu.

Sunt dezamagit pentru ca totul a inceput foarte bine si eram in lupta pentru prima pozitie. Am incercat sa remediem situatia pe sectorul de legatura, insa am intampinat probleme cu suspensia”, a declarat Thierry Neuville.

Pana in acel punct, echipajele Hyundai Motorsport au avut un parcurs excelent, iar Tänak si Sordo au castigat cinci probe speciale. Dupa prima bucla de trei probe speciale, Dani Sordo a fost lider, insa pe speciala a saptea a retrogradat pe cea de-a treia pozitie.

Am avut un debut reusit si am castigat cateva probe. Din pacate, in partea a doua a zilei am pierdut prima pozitie, dar sunt increzator ca putem sa incheiem etapa din Portugalia cu un rezultat bun”, a mentionat Dani Sordo.

In total, echipajele Hyundai Motorsport au castigat sase probe speciale in prima zi din Raliul Portugaliei, iar Ott Tänak a incheiat pe pozitia intai.

Nu am intampinat dificultati si ma bucur pentru ca suntem lideri acum. A fost o zi foarte solicitanta pe macadamul din Portugalia si am incercat sa protejam masina. Obiectivul nostru este sa incercam sa ne marim avansul pe urmatoarele probe”, a declarat Ott Tänak.

Sambata si duminica sunt programate inca 12 probe speciale, iar obiectivul echipei Hyundai Motorsport este este de a acumula cat mai multe puncte, atat la piloti cat si la constructori. 

Pozitia de lider a lui Ott reprezinta aspectul pozitiv al zilei. Din pacate, Dani a pierdut timp din cauza unor probleme pe care nu le putem controla, iar Thierry a iesit din lupta pentru victorie in urma unei dificultati intampinate pe traseu. Sper ca urmatoarele doua zile sa fie mai bune pentru noi”, a adaugat si Andrea Adamo, directorul echipei.

 

Clasament Raliul Portugaliei (dupa prima zi):

 

1          O. Tänak          M. Järveoja      Hyundai i20 WRC                     1:22:35.0

2          E. Evans           S. Martin           Toyota Yaris WRC                     +6.0

3          D. Sordo          C. del Barrio    Hyundai i20 WRC                     +9.0

4          T. Katsuta         D. Barritt                       Toyota Yaris WRC          +15.4

5          S. Ogier                        J. Ingrassia       Toyota Yaris WRC         +24.0

6          K. Rovanperä    J. Halttunen      Toyota Yaris WRC                     +28.9

7          G. Greensmith  C. Patterson     Ford Fiesta WRC                       +1:02.3

8          A. Fourmaux     R. Jamoul         Ford Fiesta WRC                     +1:33.5

 

 

 

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 13 modele ale gamei Hyundai. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.