Stoc autoturisme 0264 438 121 office@inter-auto.ro

Hyundai Motorsport a incheiat cu o clasare pe podium sezonul 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri

Hyundai Motorsport a incheiat sezonul 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri cu o clasare pe podium. Dupa trei victorii, 11 podiumuri si 68 de probe speciale castigate in 2018, echipa Hyundai Motorsport se pregateste pentru lupta din sezonul 2019, care va incepe in ianuarie.

Hayden Paddon a incheiat pe locul secund, acesta fiind cel mai bun rezultat din acest sezon, dupa locul al treilea din Raliul Turciei, in septembrie. Andreas Mikkelsen a terminat pe al 11-lea, in timp ce, Thierry Neuville, aflat in lupta pentru titlul mondial, a abandonat la jumatatea ultimei zile.

 

Toate cele patru echipe din WRC au facut spectacol anul acesta in Campionatul Mondial. Echipa a incheiat pe locul secund in clasamentul constructorilor, iar Neuville pe locul al doilea in clasamentul pilotilor. Pentru Hayden Paddon si Seb Marshall, copilotul sau, locul secund din Australia reprezinta cel mai bun rezultat, dupa cel din Raliul Poloniei in 2017, al doilea podium din acest sezon si cel mai bun rezultat din Raliul Australiei.

 

Este un podium pentru care am muncit mult. In fiecare an am urcat cu un loc in clasament, asa ca anul viitor trebuie sa castig. Am avut un parcurs bun si, chiar daca nu stiu cum va arata sezonul viitor, sunt sigur ca acest rezultat ma va ajuta. Le multumesc tuturor celor din echipa”, a declarat Hayden Paddon.

 

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au incheiat pe locul al 11-lea ultimul raliu din primul sezon complet alaturi de Hyundai Motorsport.

 

“A fost un an cu probleme pentru mine, iar acest raliu este cel mai bun exemplu. Am fost rapizi pe probe, dar am avut ghinion. Am facut progrese anul acesta si m-am simtit din ce in ce mai bine la volan, dar rezultatele nu au fost pe masura. Ma bucur ca fac parte din aceasta echipa, mergem in aceeasi directie. Dupa o scurta pauza, vom incepe pregatirile pentru Monte-Carlo. Sunt sigur ca va urma un an mai bun”, a mentionat Andreas Mikkelsen.

 
Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au castigat trei raliuri si au urcat de sase ori pe podium in 2018. La final au incheiat pe locul secund in clasamentul general, cu un total de 201 puncte.
 

As vrea sa le multumesc tuturor celor din echipa Hyundai Motorsport. A fost un sezon fabulos in WRC, care a atras si mai multi suporteri. Dupa o scurta pauza, ne vom pregati intens pentru noul sezon”, a adaugat Andreas Mikkelsen.

 

Dupa 13 etape programate in acest sezon si o lupta intensa, Hyundai Motorsport s-a clasat pe locul secund in clasamentul constructorilor.

 

“Hayden si Seb merita acest podium, nu au facut nicio greseala. In ceea ce priveste campionatul, suntem dezamagiti desigur, dar asa sunt raliurile. Vom analiza acest sezon si vom reveni in forta anul viitor. As vrea sa-l felicit si pe Gabriele Tarquini pentru castigarea titlului la piloti, cu un model i30 N TCR, in FIA World Touring Car Cup”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

 

 

 

Rezultate Raliul Australiei 2018:

1            J.M Latvala          M. Anttila            Toyota Yaris WRC                                   2:59:52.0

2            H. Paddon           S. Marshall          Hyundai i20 Coupe WRC                 +32.5

3            M. Østberg          T. Eriksen             Citroën C3 R5                                        +52.2

4            E. Lappi                J. Ferm                 Toyota Yaris WRC                                +1:02.3

5            S. Ogier                J. Ingrassia           Ford Fiesta WRC                                  +2:30.8

6            E. Evans               D. Barritt                            Ford Fiesta WRC                     +3:05.1

8            C. Breen               S. Martin                            Citroën C3 R5                         +8:59.0


Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa etapa a 13-a)

1            S. Ogier                219 puncte

2            T. Neuville           201 p

3            O. Tanak 181 p

4            J.M Latvala          128 p

5            E. Lappi  1            26 p

6            A. Mikkelsen       84 p

7            E. Evans               80 p

8            H. Paddon           73 p

9            D. Sordo 71 p

10          M. Østberg          70 p
 

Clasament general echipe – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa etapa a 13-a)

1            Toyota Gazoo Racing World Rally Team                      368 puncte

2            Hyundai Shell Mobis World Rally Team                 341 p

3            M-Sport Ford World Rally Team                                  324 p

4            Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team                 237 pDespre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 15 modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.