Stoc autoturisme 0264 438 121 office@inter-auto.ro

Hyundai Motorsport a castigat cel de-al doilea titlul mondial la constructori in WRC

​​​​​​

 

 

 

  • Hyundai Motorsport si-a asigurat cel de-al doilea titlu mondial la constructori in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), in urma rezultatelor obtinute in Raliul Monza, ultima etapa a sezonului 2020;
  • Punctele acumulate de catre Ott Tänak si Dani Sordo, care au incheiat pe locul al doilea, respectiv al treilea, au ajutat echipa sa obtina acest titlu, cu un avans de 5 puncte in clasamentul general;
  • In 2020, Hyundai Motorsport a obtinut trei victorii, 11 podiumuri individuale, doua clasari pe prima si pe cea de-a doua pozitie, cele cinci echipaje fiind cel putin o data in top 3.

 

Cu doi piloti pe podium la Raliul Monza - Ott Tänak pe locul secund si Dani Sordo pe cel de-al treilea, Hyundai Motorsport a castigat cel de-al doilea titlu mondial la constructori in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). In ultima etapa din 2020, unul dintre cele mai dificile si solicitante raliuri din acest sezon, echipa a acumulat 33 de puncte si s-a impus in clasamentul constructorilor cu un avans de cinci puncte.

 Dupa trei zile extrem de dificile, Ott Tänak si Martin Järveoja, copilotul sau, au incheiat etapa din Italia pe pozitia a doua. Pentru Tänak, acesta a fost primul sezon in cadrul echipei Hyundai Motorsport, clasandu-se pe locul al treilea in clasamentul general, cu 105 puncte.

Prioritatea noastra a fost sa incheiem raliul pentru a aduce cat mai multe puncte echipei in lupta pentru titlul constructorilor. A fost dificil, dar cel mai important este ca Hyundai Motorsport si-a atins obiectivul si ca am avut si noi o contributie importanta la acest rezultat”, a declarat Ott Tänak.

Dani Sordo si Carlos del Barrio s-au luptat pentru un loc pe podium pe tot parcursul acestui final de saptamana, iar punctele acumulate pentru locul al treilea au fost decisive pentru succesul echipei.

Obiectivul nostru a fost sa obtinem punctele necesare pentru echipa si chiar daca a fost un raliu dificil, ma bucur pentru ca am reusit. Pentru mine nu mai conteaza pozitia ocupata, ci rezultatul obtinut. Toti cei din echipa Hyundai Motorsport au muncit mult in acest sezon complicat, iar cel de-al doilea titlu este recompensa perfecta”, a declarat Dani Sordo.

Desi au fost nevoiti sa abandoneze, rezultatul obtinut de Thierry Neuville si de Nicolas Gilsoul nu este reprezentativ pentru echipajul belgian, care a debutat in sezonul 2020 cu o victorie in Raliul Monte-Carlo din luna ianuarie.

 

Un sezon special se apropie de final. Poate ca nu a fost sezonul pe care-l astepta toata lumea, dar ne-am atins obiectivul si am castigat cel de-al doilea titlu mondial la constructori. Este un rezultat excelent pentru noi toti si ma bucur pentru ca fac parte din echipa castigatoare. Cursa din acest sfarsit de saptamana nu s-a desfasurat conform planurilor, dar asta este mai putin important acum. Le multumesc tuturor, acum este timpul sa sarbatorim”, a mentionat Thierry Neuville.

Pentru Hyundai Motorsport, sezonul 2020 a debutat cu o victorie la Monte-Carlo si a continuat cu podiumurile obtinute in Suedia si in Mexic. Dupa reluarea campionatului, in Estonia, Tänak si Craig Breen au incheiat pe primele doua locuri. Echipa Hyundai s-a clasat pe podium in Raliul Turciei, iar Dani Sordo a obtinut victoria in Sardinia. In acest weekend, Hyundai Motorsport a castigat cel de-al doilea titlu mondial la constructori in WRC.

 A fost un final de sezon tensionat, dar in acelasi timp spectaculos. Suntem onorati pentru ca am reusit sa obtinem cel de-al doilea titlu consecutiv in WRC. Acest rezultat reprezinta inca un moment important in istoria Hyundai Motor Company si multumesc echipei pentru efortul depus. Asteptam cu nerabdare sezonul 2021 si sper sa fie cel putin la fel de bun”, a adaugat Scott Noh, presedintele Hyundai Motorsport GmbH.

In 2020, Hyundai Motorsport a obtinut trei victorii, 11 podiumuri individuale, doua clasari pe prima si pe cea de-a doua pozitie, cele cinci echipaje fiind cel putin o data in top 3. In final, Hyundai Motorsport a acumulat 241 de puncte in clasamentul constructorilor.

 Etapa de la Monza a fost plina de emotii si de amintiri personale. A fost un an dificil la nivel mondial si in aceste conditii ma bucur pentru ca am avut sustinerea tuturor. Rezultatul obtinut - cel de-al doilea titlu mondial - reprezinta un moment de care ne vom aminti mereu. Am asteptat pana pe ultima proba deznodamantul acestui sezon si este o victorie pe care o dedic tuturor celor din echipa si familiilor acestora. Stiam ca va fi complicat si ca trebuie sa muncim mai mult. Si asta a facut fiecare membru. Sunt mandru pentru ca am o astfel de echipa si pentru ca reprezint culorile Hyundai in motorsport. Le multumesc celor de la FIA si promotorului WRC pentru eforturile facute in acest an greu”, a adaugat Andrea Adamo, directorul echipei.

 

Rezultate Rally Monza 2020:   

1          S. Ogier                        J. Ingrassia       Toyota Yaris WRC          2:15:51.0

2          O. Tänak          M. Järveoja      Hyundai i20 WRC                     +13.9

3          D. Sordo          C. del Barrio    Hyundai i20 WRC                     +15.3

4          E. Lappi                        J. Ferm             Ford Fiesta WRC            +45.7

5          K. Rovanperä    J. Halttunen      Toyota Yaris WRC                     +1:11.1

6          A. Mikkelsen     A. Jaeger          Škoda Fabia R5                        +3:56.2

7          O. Solberg        A. Johnston       Škoda Fabia R5                        +4:12.1

8          J. Huttunen       M. Lukka           Hyundai i20 R5                         +5:15.4

9          M. Østberg       T. Eriksen         Citroën C3 R5                           +5:27.4

10        P.Tidemand      P. Barth                        Škoda Fabia R5             +5:53.0

 

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

 

1          Hyundai Shell Mobis World Rally Team  241 puncte

2          Toyota Gazoo Racing World Rally Team 236 p

3          M-Sport Ford World Rally Team             129 p

4          Hyundai 2C Competition                           8 p

 

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1          S. Ogier            122 puncte

2          E. Evans           114 p

3          O. Tänak          105 p

4          T. Neuville       87 p

5          K. Rovanperä    80 p

6          E. Lappi            52 p

7          T. Suninen        44 p

8          D. Sordo          42 p

9          C. Breen          25 p

10        S.Loeb             24 p

 

 *Rezultatele sunt provizorii, pana la confirmarea oficiala FIA.

Despre Hyundai

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala 12 modele ale gamei Hyundai. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.