Stoc autoturisme 0264 438 121 office@inter-auto.ro

Ford dezvăluie Puma Titanium X, ce va fi prezentat la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt

 

• Noul Ford Puma Titanium X, ce prezintă caracteristici premium în ceea ce privește confortul și ergonomia, își va face debutul la Frankfurt.

• Puma Titanium X oferă, de asemenea, un design exclusivist, ce include insertii din lemn și jante din aliaj de 18 inch Pearl Grey.

• Tehnologia avansată Ford EcoBoost Hybrid de 48 de volți îmbunătățește eficiența, performanța și caracterul distractiv de condus al noului Puma.

• Tehnologiile sofisticate de asistență a șoferului furnizate în echiparea standard includ versiuni îmbunătățite ale sistemulor Ford Lane-Keeping (Sistemul de menținere a benzii de rulare) și Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (Sistemul de asistență precoliziune cu detectarea pietonilor).

• Soluțiile ingenioase de depozitare, care oferă, fără compromis, cel mai mare spațiu de încărcare din segment, se află printre inovațiile dezvoltate în urma unor discuții îndelungate cu clienții.

 

Koln, Germania, 5 septembrie 2019 - Ford a dezvăluit astăzi pentru prima dată modelul elegant și bogat în tehnologii Ford Puma Titanium X, înainte de debutul public al acestuia la Salonul Auto de la Frankfurt din Germania, care va avea loc săptămâna viitoare.

Îmbunătățind SUV-ul Puma prin tehnologii, confort și un nivel al ergonomiei premium, noul Puma Titanium X este primul model Ford care oferă huse detașabile și lavabile pentru scaune, care îi vor ajuta pe clienți să își păstreze senzația de interior premium și primele scaune cu masaj lombar din segment, pentru un confort sporit pe parcursul călătoriilor.

Alte tehnologii sofisticate ce vin în echiparea standard includ încărcarea wireless pentru dispozitivele smartphone, primul hayon cu sistem de deschidere de tip “mâini libere” din segment și un sistem de sunet premium B&O. Puma Titanium X oferă de asemenea detalii și finisaje exterioare și interioare unice, care completează designul seducător al modelului. „Asemenea noului Ford Puma ST-Line X, pe care l-am dezvălui la începutul acestui an, noul nostru Puma Titanium X are caracterul său distinct”, a declarat Roelant de Waard, vicepreședinte, Marketing, Vânzări și Service la Ford Europa. „Tehnologiile standard rezervate de regulă limuzinelor oferă acum un confort excepțional pentru clienții SUV-urilor compacte”. Noul Ford Puma îmbină un design exterior uimitor, cel mai bun spațiu de încărcare din segment – fără compromis și o tehnologie sofisticată mild-hybrid pentru clienții din Europa.

 

Specificațiile premium oferite în dotarea standard conferă un nou grad de lux segmentului SUV, permițându-le clienților Puma Titanium X să beneficieze de experiențe de condus pline de încredere și de un confort fără precedent. Husele de scaune detașabile care pot fi spălate la mașină prezintă un sistem integrat elegant cu fermoar, ceea ce permite să fie îndepărtate cu ușurință folosind o singură mână. Husele prietenoase pentru familie fac mai ușoară ca oricând curățarea sucului vărsat sau urmele lăsate de animalele de companie, contribuind la păstrarea senzației de prospețime in interior.

Inovațiile suplimentare pentru scaune includ scaune frontale cu masaj lombar care pot ajuta la revitalizarea mușchilor solicitați în timpul călătoriei și contribuie la drumuri mai relaxante. Acționate prin apăsarea unui buton, scaunele reglabile electric dispun de un sistem de masaj cu trei camere, cu direcții de rulare reglabile și cu trei niveluri de intensitate. Camerele gonflabile permit, de asemenea, ajustarea treptată a conturului dorsal din zona superioara, centrală și inferioară a scaunelor - ajutând șoferul și pasagerul din față să-și ajusteze in mod precis poziția scaunului pentru a beneficia de confort sporit.

Interiorul lui Puma Titanium X prezintă, de asemenea, un volan cu efect de piele, aplicații cu efect de lemn care înconjoară rama clusterului și panoul de instrumente, și inserții de țesături moderne pentru interioarele ușilor.

 

Tehnologiile standard sofisticate ajută șoferul și pasagerii să rămână conectați în timpul drumului. O placă/suport de încărcare wireless aflată sub panoul de bord poate reîncărca smartphone-uri compatibile fără a fi nevoie să conectați cabluri de încărcare - eliberând cele două intrări USB ale lui Puma.

Dispozitivele pot rămâne conectate prin Bluetooth la sistemul de comunicații și divertisment standard Ford SYNC 3 în timpul utilizării încărcării wireless, permițând șoferilor Puma să controleze sistemul audio, navigarea și smartphone-urile conectate, utilizând comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitatea Apple CarPlay și Android Auto™ fără costuri suplimentare și o calitate bogată a sunetului prin intermediul sistemului de sunet B&O standard de 57-watt, cu 10 boxe, reglat dinamic pentru a asigura o experiență audio deplină, indiferent de poziția scaunului.

Funcții suplimentare standard de confort și ergonomie includ Controlul Electronic Automat al Temperaturii cu dublă zonă, ștergătoarele de parbriz cu sistem de detectare a ploii și senzorii de parcare spate. Noul exterior al lui Puma Titanium X oferă o interpretare distinctivă și charismatică a SUV-ului Puma, care atrage toate privirile și a cărui “siluetă” este recunoscută instantaneu. Pasajele pronunțate ale rotilor - rezultând din optimizarea arhitecturii ampatamentului și ecartamentului mașinilor din segmentul B al Ford - sunt completate cu jante exclusiviste din aliaj de 18 inci, cu 10 spițe Pearl Grey.

 

 
 

Părții frontale a lui Puma i se conferă o identitate personalizată, cu finisaje unice de culoare neagră strălucitoare și cu evidențieri cromate pentru grila de tip fagure a modelului Titanium X. De asemenea, proiectoarele de ceață sunt prevăzute cu rame ce sunt integrate în orificiile prizelor de aer frontale.

Aceleași caracteristici de tratament sunt disponibile pentru pragurile laterale, în timp ce prizele de aer din spate și scutul antiderapant prezintă evidențieri gri metalice. Oglinzile laterale încălzite, cu corp colorat, includ indicatoare integrate și leduri care luminează solul adiacent ușii la deschidere.

 

Tehnologie mild-hybrid

Clienții Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura sofisticată de tip mild-hybrid a Ford - adaptată pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, în timp ce completează dinamica de vârf a lui Puma. Tehnologia EcoBoost Hybrid vine în completarea motorului pe benzină EcoBoost de 1,0 litru dezvoltat de Ford cu un starter / generator integrat antrenat prin curea de 11,5 kW (BISG), care permite recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și a rulării libere, prin încărcarea unui set de baterii/acumulatori de 48 volți cu litiu-ion răcit cu aer. BISG acționează, de asemenea, ca un motor, completându-se perfect cu motorul in trei cilindri cu frecare redusă, și utilizând energia stocată pentru a furniza cuplu în timpul conducerii normale și accelerației, utilizând totodată tehnologiile disponibile pe mașină. Oferit în variante de 125 CP și 155 CP, sistemul inteligent auto-reglabil mild-hybrid poate utiliza energia stocată în baterie pentru a substitui cuplul – reducând astfel cantitatea de cuplu necesară motorului pe benzină și eficientizând nivelul de consum al combustibilului cu până la 9%, conform WLTP; sau pentru a suplimenta cuplul - sporind cuplul total generat de motor, pentru o performanță optimizată.

Tehnologii care inspiră încredere

Tehnologiile standard de asistență a șoferului concepute pentru a face experiența de condus Puma Titanium X mai confortabilă, mai puțin solicitantă și mai sigură includ sistemul Ford LaneKeeping (Sistemul de menținere a benzii de rulare), îmbunătățit ulterior cu funcția Road Edge Detection (de Detectare a limitelor benzilor de rulare). Sistemul poate acum să recunoască locul în care un drum asfaltat se transformă în suprafață impracticabilă, cum ar fi o margine moale, cant/acostament dur cu pietriș sau iarbă, și poate aplica un cuplu pe volan pentru a împiedica vehiculul să se abată de pe partea carosabilă.

În plus, funcția Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection (Sistemul de asistență precoliziune cu detectarea pietonilor) poate detecta persoane care se află pe sau în apropierea drumului din față sau care pot tăia calea vehiculului. Sistemul este proiectat pentru a reduce severitatea unor coliziuni frontale care implică vehicule și pietoni sau pentru a ajuta șoferii să evite impactul în totalitate. Puma prezintă o versiune îmbunătățită a tehnologiei, cu un unghi mai larg al camerei, care ajută la o mai bună urmărire a mișcărilor pietonilor.

Ergonomie inovativă

Noul Ford Puma oferă cel mai bun spațiu de încărcare din segment – 456 litri și soluții inovatoare de depozitare concepute pentru a oferi răspunsuri practice la problemele zilnice de depozitare.

Cu scaunele din spate pliate, Puma poate găzdui o cutie de 112 cm lungime, 97 cm lățime și 43 cm înălțime, în timp ce noul Ford MegaBox - dezvoltat pentru a satisface și chiar a depăși cerințele clienților privind spațiul pentru bagaje - oferă un spațiu de depozitare generos și versatil ce poate găzdui confortabil două genți de golf în poziție verticală.

„Pe parcursul procesului de dezvoltare, obiectivul nostru a fost să oferim un grad de ergonomie fără precedent într-un pachet compact și eficient”, a declarat Steffens. „Sistemul MegaBox unic dezvoltat de Ford și ruloul portbagajului lui Puma sunt exemple ale gândirii inovatoare care ne-a ajutat să oferim flexibilitate, fără a compromite stilul exclusivist și seducător al modelului Puma Titanium X.”

 

 

Despre Ford Motor Company  - Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează și furnizează o gamă completă Ford de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate și vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company și urmărește să devină un lider mondial în electrificare, vehicule autonome și soluții de mobilitate. Ford are aproximativ 194.000 de angajați în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Ford, produsele sale și compania Ford Motor Credit, vă rugăm să vizitați www.corporate.ford.com.

Ford of Europe este responsabilă de producerea, vânzarea și oferă service vehiculelor marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 50.000 de angajați, care lucrează atât în fabricile proprii consolidate, cât și în cele consolidate deținute în comun cu alți parteneri și aproximativ 64.000 de angajați, dacă includem întreprinderile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europe includ Divizia de servicii pentru clienți Ford și 20 de fabrici de producție (13 fabrici deținute integral și șapte fabrici consolidate deținute în participațiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost expediate în Europa în 1903 - în același an, a fost fondată Ford Motor Company. Producția europeană a început în 1911.

 

Pentru detalii despre acest produs și lansare, vino la dealer-ul tau RMB Inter Auto de pe Calea Turzii nr. 152, Cluj Napoca.